Общи условия

1. Общи условия на електронният магазин

Ползването на електронният магазин на “Ханделвелт“ ЕООД с адрес www.bania-outlet.bg, и на стоките и услугите, предлагани в него от “Ханделвелт“ ЕООД, представлява признаване, приемане и съгласие на потребителя с настоящите условия, независимо дали ползването се извършва от самия потребител или е представляван от друго физическо или юридическо лице.
Потребителят е длъжен предварително да преустанови ползването на този електронен магазин, при несъгласие с общите условия.
При ползването на този електронен магазин, потребителят се задължава да спазва настоящите общи условия, както и всички други условия, постановени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори те да не са изрично упоменати в настоящите условия.
„Ханделвелт“ ЕООД предоставя възможност на потребителя да се запознае с настоящите общи условия и не носи отговорност, ако потребителят не го направи.
„Ханделвелт“ ЕООД си запазва правото да променя общите условия по всяко време, като съответните промени ще бъдат публикувани на адреса на електронния магазин: www.bania-outlet.bg.
Електронният магазин, неговото съдържание, включително материали, публикувани на електронен адрес www.bania-outlet.bg са обекти на интелектуална собственост и съгласно Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) и Разпоредбите на ЕС се намират под закрилата на законите на Република България, Европейския Съюз и други международни нормативни актове.
Електронният магазин съдържа материали, названия или търговски марки, които могат да бъдат собственост на други фирми, организации и сдружения, и които също са защитени от законите за авторските права и за търговските марки.
Съдържанието на сайта www.bania-outlet.bg не може да се използва, копира и разпространява без изричното съгласие на “Ханделвелт“ ЕООД!
Всяка неоторизирана употреба на съдържанието може да наруши авторски права или други законови разпоредби. Използването на каквото и да е съдържание, освен това, което не противоречи на настоящите правила и условия за ползване, без писменото разрешение на собственика на съдържанието, е изрично забранено.
Вашият достъп до www.bania-outlet.bg и съдържанието му не може да бъде тълкувано като придобиване на лицензи или други права за ползване на интелектуалната собственост, търговските марки или фирмени знаци, намиращи се в www.bania-outlet.bg без предварителното писмено разрешение на техния собственик.

2. Конфиденциалност на данните

„СИФОНИ БГ“ ЕООД гарантира пълна конфиденциалност на личните данни на своите клиенти, като декларира, че те няма да бъдат използвани за различни от предназначението си цели, които са както следва:
-установяване на контакт с потребителя при уточняване подробности около поръчката и/или начините за нейната доставка и заплащане;
попълване на предоставените от потребителя данни при издаване на информационна бланка за клиента относно поръчката;
-попълване на предоставените от потребителя данни във фактура и/или проформа фактура;

3. Съгласие за покупка

Началото на търговските взаимоотношения между потребителя и “Ханделвелт“ ЕООД започват при изпращането на поръчката от потребителя, а именно: след попълването на изискваните лични или фирмени данни, съгласяване с общите условия за покупко-продажба на стоки и/или услуги от “Ханделвелт“ ЕООД през електронния магазин на адрес www.bania-outlet.bg.

4. Начало на изпълнение на поръчката

Изпълнението на поръчката започва от момента на постъпване на поръчката в електронния магазин www.bania-outlet.bg. Ако поръчката е изпратена в неработен за фирмата ден или в извън работно време, то изпълнението й ще започне на следващия работен ден или в началото на следващата работна седмица. При евентуална промяна на стойността на поръчаните стоки в периода между подаването на заявката от страна на потребителя до нейната доставка, Потребителят заплаща стоката на цената, на която я е поръчал**.

5. Промяна или отказ от поръчка

Потребителят има правото да промени поръчката си или да се откаже от нея в рамките на два часa от заплащането на стоката към “Ханделвелт“ ЕООД. При промяна на поръчката Потребителят не се задължава със закупуването на стока на същата стойност, както и стока от същата марка. Ако е издадена фактура, същата се анулира или се издава кредитно известие. Ако сумата е заплатена, тя се възстановява на потребителя. Ако стоката е при потребителя и той вече се е отказал от нея. Потребителят е длъжен да върне стоката обратно на “Ханделвелт“ ЕООД, както и да заплати транспортните разходи на стоката в двете посоки.

6. Проследяване на пратка

„Ханделвелт“ ЕООД се задължава да следи придвижването на стоките след предаването им на куриерската компания. Потребителят има право да бъде информиран за местоположението на пратката, оставащото време до доставката и номера на товарителницата. В случай на забавяне на доставката по вина на куриерската компания “Ханделвелт“ ЕООД се задължава да уведоми потребителя веднага щом бъде получен сигнал за забавяне от страна на куриерската компания. Всички пратки са застраховани върху цялата обявена стойност и в случай на загуба от страна на куриерската компания “Ханделвелт“ ЕООД се задължава да изпрати повторно пратка.

7. Доставка

Потребителят получава заявените стоки на посочения адрес за доставка, или от най-близкия офис на куриерската фирма.
Срокът за доставка на поръчаните стоки/услуги е 48 часа в работни дни от датата на плащане, в случай, че стоката/услугата е в наличност, ако желаната стока не е налична и/или е с други, изрично упоменати срокове за доставка, то потребителят ще бъде уведомен при постъпване на поръчката за срока на възможната доставка.

8. Отказ от получаване на пратка

Потребителят има право да се откаже от договора и върне стоката в рамките на седем работни дни считани от момента на получаване на стоката, който е упоменат в документацията на куриерската компания, с която работи“Ханделвелт“ ЕООД. Потребителят е задължен да заплати доставката на стоката обратно до адрес посочен от “Ханделвелт“ ЕООД. Стоките не трябва да имат нарушен търговски вид: да не липсват опаковки, документация, да няма видими драскотини по повърхностите на стоката, изобщо да не липсват нищо от това с което е била придружена.“Ханделвелт“ ЕООД се задължава да възстанови на потребителя пълната покупна стойност на стоките не по-късно от 30 дни считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно ЗЗП Чл. 55. ал.6.

9. Рекламация

Рекламации относно закупени от “Ханделвелт“ ЕООД стоки се приемат, ако те са направени своевременно в рамките на седем работни дни, като фирмата се ангажира със записването им във съответния регистър според член 127 ал.2 от ЗЗП. Приемат се рекламации на стоки, които нямат нарушен търговски вид: да не липсват опаковки, документация, да няма видими драскотини по повърхностите на стоката, да не липсват стикери за лиценз, както и компоненти от стоката.

10. Гаранция

Гаранцията е валидна при спазването на условията за експлоатация на съответната стока и не включва проблеми, предизвикани умишлено и/или по вина на потребителя на съответния продукт.
Гаранцията на стоките и услугите, предлагани от електронния магазин на “Ханделвелт“ ЕООД е в съответствие с гаранционните срокове, предоставяни от производителя.

** В следствие на войната в Украйна от 02.2022 и последвалия инфлационен натиск, цените в онлайн магазин www.bania-outlet.bg се актуализират в понеделник във всяка работна седмица и са валидни до края на работната седмица в петък. При поръчки след края на работната седмица, цените могат да бъдат променени, за което клиента ще получи навременно известие, какво разбира се и нашето извинение.

magnifier Call Now Button