Полезна информация

Както вече споменахме, нашият онлайн магазин има не само търговска, но също така и образователна цел. Така тази секция на нашия сайт има за цел да ви информира за новите трендове свързани с вашата баня и кухня, за най-новите продукти, които излизат на пазара и техния монтаж.

Какво представлява сифонът за баня?

sifon za banq

Сифонът представлява хидравлична система съставена от метален отвор, през който се изтича водата и една или повече тръби монтирани под формата на буквата S. Точно с помоща на тази S-образна тръба сифонът задържа неприятните миризми и не позволява те да се усещат в банята. Друга много важна функция на сифона за баня е задържането на малки предмети (коса и др.) което, предпазва каналът от запушване.

Видове Сифони:

Сифоните се различават в зависимост от мястото, на което трябва да се монтират. Например сифоните за баня могат да бъдат с кръгла форма, като тези, които всички ние познаваме. Те се монтират на мивки, вани или душ-кабини .
Предимствата на малките кръгли сифони за баня са следните: те са лесни са за монтаж, евтини са и изглеждат сравнително добре.

Техен основен недостатък е, че имат сравнително малък дебит на оттичане на водата (до около 20 литра на минута). Също така в по- големите и модерни бани, кръглите сифони изглеждат доста смешно и често не се връзват с интериора и цветовете на банята. Друг много сериозен недостатък е това, че малките кръгли сифони се запушват много лесно и бързо. Това ги прави по-трудни за поддръжка и съответно за отпушване. Както при доста други стоки от бита накрая евтиното излиза по-скъпо и същото важи и за сифоните за баня.

За по- големите и луксозно обзаведени бани се препоръчват така наречените линейни или подови лентови сифони. Дори и банята ви да не е голяма като площ, основното предимство на лентовите сифони е техният по-висок дебит на оттичане на водата (около 60 литра на минута), което улеснява доста отводняването на банята при почистване например.

Линейните сифони биват различни по форма и дизайн. В крайна сметка по-голямата част от сифона остава вградена под плочките на банята и след монтажа се вижда само решетката и част от борда на ваничката. Тази част от линейния сифон, която остава монтирана под пода на банята се състои най-често от: ваничката където се поставя по-късно решетката; долната част на сифона, която се монтира за водосточната тръба, хидроизолационната лента, борда и съответно фланеца (ако линейният сифон има такива екстри). На пръв поглед елементите за вграждане на подовия лентов сифон изглеждат маловажни и дори някои хора имат чувството, че може и без тях. Това разбира се съвсем не е така, защото първо, те поемат цялото водно налягане и при неправилен монтаж на лентовия сифон и ако той няма допълнителна хидроизолационната лента, банята на съседа ви или по-лошо вашата баня могат бързо и лесно да бъдат наводнени.

Другият доста сериозен проблем, който може да възникне от некачествен лентов сифон е, ако например ваничката, по която се изтича водата, както и долната част на сифона са направени от пластмаса. Това може да ви създаде такива сериозни наприятности, че чак да ви се преиска да не влизате в банята повече…

Най-новите и модерни подови лентови сифони се предлагат както вече споменахме с метална решетка, различни видове матирани и удароустойчиви стъкла, които изобщо не затрудняват оттичането на водата дори и това привидно да изглежда така. Съществуват модели, при които във ваничката на сифона се монтира втора такава, в която се поставя плочка по избор на клиента.
При бани, в които се събира повече вода от обикновенно и се налага по-силно оттичане на водата се поставят сифони с 2 или повече фланеца, които за по-голяма ефективност се монтират на поне 2 различни канала, за да има смисъл от тях.

1. Защо да избера лентов сифон от sifoni.bg?

sifoni.bg е марка подови лентови сифони, която е известна от 8 години на европейския пазар. Нашето предприятието е специализирано в производството на отводнителни системи за влажни помещения, бани и балкони.

2. Защо сифон изцяло от Инокс?

Представете си че вашия сифон е произведен от PVC или още по-лошо от пластмаса. При отпушване на канала обикновенно се използват силни киселини и когато те не се изплакнат навреме могат да повредят вашия сифон и цялата канализация.

3. Защо неможе един лентов сифон да струва 100лв?

На пазара вече има доста такива изделия. Но както споменахме горе те идват изцяло от Азия и са произведени почти изцяло от пластмаса. Така при отпушване на канала с киселина може да повредите цялата подова канализация и да се наложи да къртите плочките наново.

4. Луксозен или Класически модел сифони?

В луксозния модел има смисал само когато под плочките в банята си ще монтирате хидроизолация. Тогава луксозния модел е особенно ефективен заради допълнителния борд и хидроизолационната лента на него.

5. Опасно ли е стъклото при чупене?

Разбирасе че не. Стъклото издържа натоварване до 250кг и благодарение на структурата си от триплекс не може да се счупи на парчета и да ви нарани.


magnifier Call Now Button